Apelsinmarmelad

En dag i slutet av jullovet när jag bakade snabba frallor blev jag så sugen på marmelad. Tyvärr hade jag ingen hemma. Men i fruktkorgen låg en apelsin så jag gjorde en egen marmelad på den.


Apelsinmarmelad 

Recept

1 stor apelsin
1 dl vatten
250 g syltsocker

  1. Tvätta apelsinen väl i varmt vatten. Torka den och skär bort ändarna.
  2. Skär i klyftor och ta bort ev kärnor. Mixa stötvis i en matberedare till små bitar.
  3. Koka upp det mixade med vatten och syltsocker i en stor kastrull. Låt koka utan lock ca 15 minuter.
  4. Låt svalna något och fyll i väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara kallt. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: