Avokado- och mangosallad med cayennenötter

Det här en fräsch sallad som passar lika bra till sommarbuffén som picknicken eller till grillat. Jag serverar den gärna till ljummen grillad kyckling.

300 g romansallad
2 mango
3 avokado

6 dl cashewnötter och paranötter
50 g smör
2 msk socker
1 krm cayennepeppar

Olivolja
Lite havssalt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:
Stek nötterna i smöret i en stor panna i några minuter. Stek i två omgångar om pannan är liten. Blanda i socker och cayennepeppar. Rör tills sockret smält och låt kallna. Var försiktig så att nötterna inte bränns.

Lägg sallad på ett stort fat. Skala och kärna ur mango och avokado och skär dem i bitar. Lägg det på salladen.
Hacka nötterna grovt och strö över.
Ringla lite olivolja över och tillsätt lite havssalt och svartpeppar från kvarnen.