Sommarlunch

Här kommer lite bilder från dagens sommarlunch.
Gubbröra i glas, grillad korv, kaneldoftande kamben, varm potatissallad, sallad på lite blandade salladsorter, päron, morötter, rädisor, prästost och rostad salladsmix.
Dessert blev jordgubbar med vispad grädde blandad med krossade bescuier.








Gubbröra

125 gram matjessill 
3 kokta ägg
1/2 röd lök
1 msk dill

Hacka sill, ägg och rödlök grovt och blanda ihop med finhackad dill.

Toppa med en klick gräddfil och gräslök.

Varm potatissallad 
ugn 225 grader 

1 kg färskpotatis
5 färska rödbetor
1 dl olja
Salt och peppar

Färska örter som basilika och persilja.
Rivet skal av en citron.

Dela potatisen och rödbetorna i kvartar, blanda med oljan, salt och peppar.
Ställ in i ugnen i 20 minuter. Dela sparrisen i 2 cm-stora bitar. Skär bort den nedersta biten. Lägg ned med potatisen och låt dem rostas ytterligare 10 minuter.
Ta ut potatisen och låt dem svalna. Blanda med rivet citronskal och färska örter.