Banan och chokladkaka

Ikväll bakade jag den här smarriga banan- och chokladkakan.
Superenkel att baka och ett bra sätt att använda övermogna bananer på.
 
 
 
Det här behöver du:

75 g smör

2 1/2 dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

100 g blockchoklad

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

 

Så här gör du:

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

 

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannöts- eller vaniljglass.