Smörgåstårta

Igår var så galet sugen på smörgåstårta när jag var i affären för att fixa middag så jag slängde ihop en. Det var första gången jag gjorde en.





Recept:
24 skivor formfranska 
Majonäs för smöra brödskivorna

Fyllning 1
Arboga skivbar leverpastej 
Lite bostongurka

Fyllning 2
Italiensk skinksallad

Fyllning 3
Philadelphiaost med gräslökssmak
Rökt skinka

Garnering
Sallad, rökt skinka, ost (jag använde färdigskivad Port salut), körsbärstomater och gurka.

  1. Kantskär brödet.
  2. Lägg ut sex brödskivor i en rektangeloch bred på majonäs Lägg på skivad leverpastej och bred på bostongurka. Bred på majonäs på sex brödskivor och lägg dem ovanpå pastejen med glasyren nedåt. Bred på fyllning 2 och täck med bröd. Bred på hälften av färskosten och lägg på skinkskivorna. Bred resten av färskosten på sex brödskivor och lägg dem med färskosten nedåt på skinkan. Hit kan du förbereda dagen innan och sedan låta tårtan stå i kylen till nästa dag.
  3. Glasera tårtan runtom med majonäs. Sätt fast skivad gurka längs kanterna och dekorera ovanpå med ostrullar, skinkskivor som du lägger i stora slarviga vågor, halverade körsbärstomater. Sätt också fast lite späda salladsblad på kanterna och lägg eventuellt ut salladsblad och körsbärstomater runt tårtan så att den ser härligt grön och generös ut. Man kan även göra som jag lägga salladsblad överst på tårtan innan man börjar garnera.