Limeglass med mangosås och kokostopping

Igår toppade vi tacomiddagen med den här superenkla limeglassen som hade en frisk och fruktig smak.
Ett recept som jag hittade Matmagasinet NR 3 2014.


Recept
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
3 limefrukter, finrivet skal av en och saften av alla 3
8 digestivekex 

Mangosås 
Halv mogen mango
Saft av 0,5-1 lime
1,5 msk florsocker

Garnering
Ananasskivor
Kokos

Gör så här:
Smula sönder kexen.
Blanda limeskal och limesaft med den kondenserade mjölken. Vispa grädden och blanda med limeblandningen.
Varva smulor och fyllning i portionsformar och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Skala mangon och skär fruktköttet i mindre bitar och mixa tillsammans med limesaft och florsocker. Ringla mangosåsen över glassen. Garnera med ananas och kokos.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: