Söndagskväll
Igår kväll gjorde jag ännu ett frysfynd.

Vaniljsås
Sockerkaka med egen vaniljsås toppad med egna jordgubbar.

Vaniljsås
Ingredienser
- 1⁄2 st vaniljstänger
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 2 msk strösocker
- 2 tsk potatismjöl
Gör så här:
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.