Söndagskväll

Igår kväll gjorde jag ännu ett frysfynd.
Sockerkaka med egen vaniljsås toppad med egna jordgubbar.



Vaniljsås

Ingredienser

  • 12 st vaniljstänger
  • 2 dl  mjölk
  • 3 dl  vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Gör så här:

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: