Ugnsstekt rostas med palsternackspuré

Ikväll kom min äldste son hem efter ett vinterläger i Älvdalen. Så då lyxade vi till det lite extra till middagen.

Ugnsstekt rostas, mina klyftpotatisar, stekta champinjoner och palsternackspuré. 


Recept
600 gram rostas
Salt och peppar

400 gram palsternackor
2 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 dl grädde (magrare alternativ mjölk)

10 champinjoner
Salt och peppar
Smör att steka i

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra köttet och bryn i smör i en panna.
Lägg köttet i en ugnsform med en stektermometer på 62 grader i köttet.
Köttet blir då lätt rosa.

Skala och skiva palsternackorna.
Låt sjuda i mjölken i en kastrull under lock tills de är mjuka.
Mixa med mixern och vispa i grädden.
Ät den varm.

Skär champinjonerna i kvartar och stek dem i panna. Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen.

Servera med mina klyftpotatisar och valfri sås. Min son önskade en klassisk bearnaise till.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: