Kladdkaka på choklad

Godmorgon på er där ute. Snart är påsken här och jag tjuvstartar lite. Här kommer en variant på kladdkaka på choklad. Vanligtvis gör jag på kakao men den här gången blev det på choklad som sagt. Blockchoklad eller vanlig spelar ingen roll. Här har jag använt ljus blockchoklad för det var vad jag hade hemma.





Det här behöver du:
100 gram smör
100 gram mörk eller ljus choklad

2 ägg
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.

Smörj och bröa en form med avtagbar kant.

Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme.

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl och chokladblandningen.

Ställ in i ugnen i ca. 10 minuter.
Den ska vara lite kladdig.
Låt stelna i kylen med andra ord perfekt att göra dagen innan.

Servera med grädde, glass och varför inte färska bär eller banan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: