Cheesecake på vit choklad och pepparkaksbotten

Den här sjukt goda cheesecaken bjöd jag på vid dessertbordet när vi firade annandag jul förra julen med släkten här hemma.
Receptet hittade jag i Mer Smak NR 12 2013
Tid: 35 min + 1 Tim i kylen
Ugn: 225 grader
12 portioner
150 g pepparkakor
75 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
4 dl crème fraiche
3 blötlagda gelantinblad
400 g naturell färskost
Finrivet skal och pressad saft av 1 apelsin
Finrivet skal och pressad saft av 1 lime
Nejlikeströssel:
0,5 dl strösocker
3 grovmortlade nejlikor
Topping:
2 stora apelsiner
Gör så här:
1. Krossa kakorna till ett fint smul. Blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en form, 22-24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Låt svalna.
2. Hacka chokladen i bitar. Lägg i en kastrull med crème fraiche. Smält försiktigt under omrörning på svag värme.
3. Lägg i de blötlagda urkramade gelantinbladen. Rör sakta tills de smält. Ta kastrullen från värmen och vispa ner färskosten. Rör ner skal och saft av citrusfrukterna. Häll smeten i formen. Låt stå i kylen för att stelna i minst 1 timme.
4. Smält sockret försiktigt tillsammans med nejlika, utan att röra om. Vinkla pannan från sida till sida så att det inte blir bränt. När sockret är gyllene, häll ut på bakplåtspapper och låt stelna. Krossa till ett strössel.
5. Filéa apelsinerna.
6. Toppa kakan med apelsinklyftor och nejlikeströssel vid servering.