Grova scones med pecannötter

Dessa underbart goda frukostsconesen måste ni göra. Jag tycker att de är mycket godare än de vanliga man brukar göra. Och de funkar till kvällsfikat och till en kopp te på eftermiddagen också.





Ursprungligt recept 
Sommar med systrarna Von Sydow
10-12 stycken

2,5 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram kallt smör
250 gram kesella
1 dl naturell lättyoghurt 
2 dl grovt hackade pecannötter 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Hacka smör i små bitar och arbeta ihop med mjölet till en grovkornig deg. Häll i kesella och yoghurt, rör ihop till en smet. Gör 10-12 runda bullar, lägg på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i ugnen ca 10-15 min.

När jag gjorde de här på bilden hade jag bara grekisk yoghurt i, eftersom jag varken hade kesella eller naturell lättyoghurt hemma. Sedan hade jag 1 dl grovt dinkelmjöl och 3,5 dl vetemjöl. 75 gram pecannötter var det jag hade kvar hemma. Vaniljyoghurt funkar också alldeles utmärkt om man har det hemma.
Våga experimentera i recepten där hemma.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: